Скріни з Instagram Клопотенка
Поки в Україні триває сезон спаржі, зірковий шефкухар Євген Клопотенко підготував для своїх підписників декілька незвичних варіантів, з чим її можна поєднати.
Він зняв про це відео і, куштуючи результат, чесно повідомив, які комбінації йому дуже сподобалися, а яка — «просто норм».
«Спаржосезон не буде довго стукати у холодильник. Прийшла, побула — і пішла до наступного року», — попередив зірка.
Почав Євген із підготовки спаржі: треба відрізати тверду частину стебла і зачистити його від шкірки. Після цього — відварити в підсоленому окропі впродовж 1 хвилини. Далі — обсмажити на вершковому маслі, додавши трохи води, лимонного соку і перцю чилі.
Клопотенко показав, як цікаво приготувати спаржу
«Прокачаємо нашу спаржу!», — оголосив Клопотенко.
«Поєднання номер 1: додаємо трішки шампанського. Оця приємна кислинка!», — поділився він.
Євген налив трохи шампанського просто в сковорідку, же обсмажувалася спаржа. А вже потім, переклавши її на тарілку, полив зверху соусом, що утворився на сковорідці
«Поєднання номер 2: Спаржа та імбир. О, вау! Це наче щось азійське одразу», — зазначив він.
Спаржа + тертий імбир = «щось азійське»
Поєднанням номер три стали спаржа та банан.
Євген накришив банан дрібними кубиками
«Банан — це наче два світи поєднуються в один», — сказав Євген.
«Просто норм», — такий вердикт отримало від Клопотенка четверте поєднання: спаржа з апельсиновим соком і цедрою.
Клопотенко полив обсмажену спаржу соком і потер згори трохи цедри
«Поєднання номер 5: спаржа та м’ята. Це якщо ви любите, щоби було нормально, але смачно, то оце вам», — описав він.
Цей варіант теж не викликав у зірки великого захвату, але їсти можна
Переглянути цей допис в Instagram
Нагадаємо, раніше Євген Клопотенко ділився рецептом закуски з тюльпанів, а ще показував, із чим можна цікаво поєднати картоплю.