фото з Instagram
Шефкухар та ресторатор Євген Клопотенко порадив, як урізноманітнити харчування у Великий піст, який триватиме з 3 березня до 19-го квітня.
У своєму Instagram епатажний кухар зібрав 7 поживних і смачних страв української кухні.
До пісного топа від Євгена увійшли котлети з квасолі, з відвареної чи консервованої, заряд білку та картопля по-уланівськи (яка планує увійти до нематеріальної спадщини Вінниччини).
Реклама:
Чи куштували ви квасолеві котлети?
Просто уявіть, спадщина Вінниччини, яка тане у вас в роті
«Пісний пиріг вівчаря із сочевицею та овочами, раджу їсти з салатом, захоплюючи всі шари», — порадив Клопотенко.
Євген пояснює не лише як готувати страви, але й як їх куштувати
У піст можна балувати себе і солодкими смаколиками.
«Класичні вареники з яблуками та корицею, любов. Марципан з трьох інгредієнтів — волоського горіха, яблучного соку та цукру і котлети з печериць, які можна насичувати різними спеціями чи додатками», — перелічив кухар.
«Салат з дикого рису, жита та томатів. Жито — недооцінений продукт української кухні, зверніть на нього увагу», — зазначив Клопотенко.
Нагадаємо, раніше Клопотенко зізнавався, чи заїдає стрес, та розказував, як повеселитися під час приготування страв.